Framboos/framblij: fruit van de maand!

24 days ago

Joepie, het is zomer! Dat betekent ... fambozentijd! Dit heerlijke knulletje kan je nu naar hartelust eten. Hallo, lokaal heerlijk fruit! Wist je dat de framboos al heel lang meegaat? Ze werden door de verzamelaars in de oertijd al geplukt ... Geen wonder dat wij ze zo lekker vinden.

Genieten van pure frambozen

Wij kunnen nu eens niemand bedenken die niet van frambozen houdt. Deze frisse, zoet-zure vrucht kan je gebruiken in lekkere fruitsalades, gewoon uit het vuistje snoepen of verwerken in heerlijke gerechten. Als wij aan frambozen denken, denken we automatisch aan dessertjes zoals bijvoorbeeld een panna cotta met frambozen, maar dit fruit doet het ook goed in hartige gerechten. Kijk maar naar deze salade met kikkererwten en framboos - verrassend, niet?! 

Ze zijn ook drinkbaar

Jazeker, een smoothie met framboos - heerlijk. Maar wist je dat de bladeren van de frambozenstruik een heilzame werking hebben? Je kan er namelijk thee van maken die goed zou zijn tegen ooginfecties. Pluk de bladeren wanneer de vruchten rijp zijn en kook ze in water. Voeg er wat druppels honing aan toe, afhankelijk van je smaak. 

Hoe bewaar je je versgeplukte of versgekochte frambozen nu het best?

Pluk de rijpe bessen en vries ze meteen in! Je hoeft ze niet af te spoelen, leg ze gewoon meteen in een bakje of een vrieszak. Zo kunnen ze meteen in de diepvries waarna ze superlang vers blijven. Zo kan je van de zomer genieten, ook in de winter!


Heb jij een favoriet fambozenrecept? Volg ons en deel het met ons ... 

via instagram

via facebook!


Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play