Belgium (NL)chevron-down_icon
  • Austria
  • Belgium
    • Flemish
    • French
  • Canada
    • English
    • French
  • Denmark
  • France
  • Germany
  • Ireland
  • Italy
  • Norway
  • Poland
  • Portugal
  • Spain
  • Sweden
  • Switzerland
    • German
    • French
    • Italian
  • The Netherlands
  • United Kingdom
  • United States

Eieren : vervallen of niet?

Geniet jij ook zo van een overheerlijk bereid eitje? Hard-of zachtgekookt, een spiegelei, een omelet of gepocheerd, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien zijn ze makkelijk te combineren met heel wat andere producten die het einde van hun houdbaarheidsdatum naderen: een boerenomelet iemand?

Maar hoe zit dat nu met de vermelde houdbaarheidsdatum op de verpakking? Misschien eet je enkel de eieren van je eigen kippen? Wij tonen je een makkelijke manier om zelf te bepalen of je een ei nog kan consumeren of niet…

De watertest

Simpeler dan dit wordt het niet. Vul een doorzichtig glas of kom met water en leg je ongekookte ei of eieren erin. Indien ze :

  • plat op de bodem blijven liggen, zijn ze vers
  • op de bodem blijven liggen maar met de punt rechtop, zijn ze 2 à 3 weken oud, maar nog perfect te eten.
  • blijven drijven zijn ze bedorven en kan je ze niet meer opeten.

Voila! En nu geen eieren meer weggooien hé…

Zin in meer?