Een vroege kerst bij Too Good To Go : meer dan 100.000 maaltijden gered. Bedankt!

2 years ago

Wat een fantastische prestatie! Maar heb jij enig idee wat dit cijfer zo geweldig maakt? Neen? Wel - vooraleer we onze strijd tegen voedselverspilling verder zetten - vertellen we je er hier wat meer over. Je mag alvast heel trots zijn!

Sinds de lancering van Too Good To Go in maart 2018 hebben we samen met meer dan 20.000 Food Waste Warriors & meer dan 1000 lokale partners maar liefst 100.000 maaltijden gered in België.

Impact op onze aarde

De omvang van voedselverspilling is immens. Maar liefst 1/3e van al het geproduceerde eten wereldwijd belandt uiteindelijk in de vuilnisbak en wordt dus niet geconsumeerd. Dat is 1.3 miljard ton eten per jaar.

Wanneer we in België rekening houden met de volledige keten van productie tot consumptie, verspillen we gemiddeld 345kg eten per persoon. Dat is niet alleen zonde voor alle heerlijke maaltijden die niet op ons bord belanden, maar ook voor het gebruikte water, de energie en grondstoffen die nodig waren voor de productie.

Elke geredde maaltijd bij Too Good To Go is goed voor 2kg Co2e die niet voor niets is geproduceerd. Hierbij houden we rekening met de productie, het transport en de verwerking. 2kg Co2e staat gelijk aan 5 minuten doelloos rondrijden met de auto of je TV 12 uur lang vergeten uit te zetten.

100.000 geredde maaltijden, dat 200.000 kg Co2e. Hallucinant! Om je een idee te geven : Een auto die een jaar lang non-stop rondrijdt of een Boeing 747 die naar New York vliegt stoot evenveel uit. Zonde dus om dat overheerlijke eten zomaar in de vuilnisbak te gooien.

Too Good To Go in 2019

Too Good To Go gaat met zijn 100.000 geredde maaltijden een stralend 2019 tegemoet. We blijven onze elke dag opnieuw inzetten om meer handelaars ervan te overtuigen dat voedselverspilling het meest gênante probleem ter wereld is.

Daarnaast wilt Too Good To Go ook op politiek vlak het een en ander aan de kaak stellen. Vandaag zitten we samen met grote producenten voor het aanpassen van de vermelding van houdbaarheidsdata. In 2019 trekken we naar Europa om die aanpassing ook op beleidsniveau door te voeren.

De waarheid komt uit een kindermond, daar is Too Good To Go van overtuigd. In 2019 start Too Good To Go met de uitwerking van een educatief programma rond voedselverspilling, waarmee men via onderwijsinstellingen actief een meer duurzame levensstijl wil gaan promoten.

Strijd jij volgend jaar ook mee?

Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play