Een herfst zonder verspilling.

2 years ago

De herfst is weer in het land en langzaamaan worden T-shirts vervangen door dikke truien en duikt de occasionele sjaal op. Net zoals we onze kleren vervangen, zo verandert ook de natuur van outfit. De laatste aardbeien worden verkocht en pompoenen schieten weer uit de grond. De herfst zal ons dus weer tal van herfstspecialiteiten bieden zoals andijvie, spitskool en schorseneren. Maar waarom nu seizoensgroenten eten en kopen?

Goed voor het milieu

Als je groenten teelt in het seizoen, heb je geen nood aan kunstmest, kassen of lampen. Laat het zonnetje gewoon heerlijk schijnen. Op die manier vermindert ook het brandstofverbruik als de CO2e-uitstoot. Al bij al, seizoensgroenten stellen moeder natuur in een goed humeur én je verlaagt je ecologische voetafdruk. Twee vliegen in één klap dus. Check zeker ook eens de seizoenskalender om te weten welke groente je het best eet tijdens de herfst. Wil je wat inspiratie opdoen, bekijk dan ook zeker eens emtpythefridge.be

Goed voor jezelf

Daarnaast zijn seizoensgroenten goed voor body, mind en soul. Dat komt omdat seizoensgebonden groenten vaak binnen de 24u op je bord belanden. Op die manier zijn ze supervers, bevatten ze een overvloed aan vitamines en komen er weinig tot geen chemicaliën aan te pas. Zo zijn rapen, knollen en kolen typisch voor de herfst. Misschien moet je dan Ribollita eens uitproberen? Een heerlijk soep op basis van kolen. Of maak eens pompoenpindakaas, een leuke variant op een klassieker. Het wordt dus ook meteen duidelijk dat seizoensgebonden eten niet saai is, want ze bieden elk wat lekkers met hun eigen unieke toets.


Goed voor je portemonnee

Last but not least, seizoensgebonden eten is ook voordeliger dan je denkt. Aangezien de groenten geen duizenden kilometers hoeven af te leggen, bespaar je op transportkosten. Op die manier zie je het kostenplaatje in de winkel snel verminderen.


Nu je eenmaal weet dat seizoensgroenten duurzamer, gezonder en goedkoper zijn, rest je nog maar één ding: je dagelijkse portie seizoensgroenten in huis halen! Laat het hieronder zeker ook weten als je zelf nog overheerlijke herfstrecepten kent! Check ook elke zondag de instagram van Too Good To Go om iets meer te weten over een bewaar- of bereidingstip van een groente in het seizoen.Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play