Decembergroenten

7 months ago

We staan aan het begin van de eeuwwisseling: een moment van reflectie, dankbaarheid ... en nieuwe groentjes! December brengt je helemaal in verleiding met zijn eigen portie wintergroenten. Wij zetten ze voor jou even op een rijtje, en kiezen een receptje! Lees snel verder.

Deze maand kunnen we de groenten die we vorige maand niet opkregen, gewoon opnieuw eten. Denk maar aan pompoen, rode biet, rodekool, paksoi en prei. Maar evengoed kan je je bord opfleuren met schorseneren, spruitjes, wortel en witlof. Ben je al aan het watertanden? Wij ook. Wat dacht je van een lekker recept met spruitjes? Probeer het eens!

Aardappelpannetje met spek en spruitjes

Met dit overheerlijk winters recept ben je opgewarmd in no-time. En het is dan nog eens simpel ook! Wat heb je nodig?
- 150g gerookt spek
- 400g spruiten
- 500g vastkokende aardappelen
- 1 teen knoflook
- peper
- zout

Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 5 minuten in lichtgezouten water. Laat ze meteen schrikken in ijswater en goed uitlekken. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1,5 cm. Kook ze in 10 à 15 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Pel en hak de sjalot en de knoflook tenslotte. Bak het spek uit in een pan zonder vetstof. Doe er de sjalot en knoflook bij en stoof ze glazig. Voeg de aardappelen en spruitjes toe en roerbak ze goudbruin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Heb jij een ander winters gerechtje dat je met ons wil delen? Laat het ons weten! En alvast smakelijk.

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play