De Too Good To Go tips om niets te verspillen na oudejaarsavond

2 years ago

De avond begint traditiegetrouw met een aperitief en enkele hapjes, waarna we onze gasten verwennen met enkele heerlijke en rijkelijke gerechten. Op het einde van het diner heeft iedereen teveel gegeten, zetten sommigen van onze gasten stiekem hun broeksknop open en dan is het dessert (met of zonder vuurwerkstokjes) nog niet of tafel verschenen. Aftellen maar! De dag erna open je de koelkast en wordt je geconfronteerd met een heleboel aan restjes. Wat nu? Weggooien? Zonde! Drie dagen na elkaar hetzelfde eten? Daar heeft niemand zin in! Too good To Go verzamelde enkele slimme ideeën om hier creatief mee aan de slag te gaan.

Nog gerookte zalm over?

Deze is makkelijk! Een overheerlijke quiche of een pasta met room en dille. Geen zin in een zware maaltijd? Een omelet of een salade met overgebleven groenten is simpel te maken en snel klaar. Stonden er aardappelen op het menu? Dan warm je die even op samen met de gerookte zalm. Genieten!

Je hebt je gasten verwend met foie gras?

Snel wat pasta koken is de boodschap! Vind je nog ergens appelen & noten? Misschien is een salade met andijvie wel iets voor jou!

Je kalkoen dit jaar was niet echt populair?

Hiermee mag je niet te lang wachten want gevogelte droogt snel uit. Een lichte lunch is meer dan welkom na de feestdagen. Een caesarsalade biedt het antwoord : sla, eieren, parmezaanse kaas en croutons. Wedden dat er enkele collega’s jaloers gaan zijn tijdens de lunch? Of heb je ooit al eens zelf verse nuggets klaargemaakt? Heerlijk!

Wat met groenten?

Tijd voor een heerlijke groentensoep. De diepvries brengt ook soelaas, want je kan je groenten makkelijk bewaren om doordeweekse gerechten snel op te fleuren.

Nog een halve fles champagne over?

Zonde! Maar het gebeurt elke keer opnieuw. Heb je al eens gedacht aan een heerlijke sorbet met champagne? Meng de champagne met siroop, leg hem minstens 2 uur in de diepvries. Serveer met heerlijk en vers fruit. Klaar!

Door je gasten te vragen hun eigen verpakking mee te brengen naar het feest genieten zij ook de dag erna nog van de feestmaaltijd zonder zelf te moeten koken! En jij blijft niet achter met een heleboel aan restjes.

Maar vergeet vooral niet te genieten van de laatste dag van het jaar!

Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play