De onbeminde parel Luik

a year ago

Op zoek naar een verrassende weekendbestemming? Voor deze citytrip hoef je amper grenzen te verleggen indien je in België of een van onze buurlanden woont. Het onbeminde Luik is voor de meeste Belgen slechts een uurtje rijden of - liever nog - treinen. Je komt binnen via het station Liège Guillemins en wat een entree! Het station is een waar kunstwerk, ontworpen door de gevierde architect Santiago Calatrava, en is slechts een tipje van de sluier voor wat Luik op architecturaal vlak te bieden heeft. Maak een wandeling richting de citadel en kom de mooiste hofjes en parkjes tegen, waaronder Parc de la Boverie. De ideale plek om te genieten van een geredde maaltijd van één van de lokale partners van Too Good To Go, Les Voisines.

Geniet in stilte

Wat je zeker niet mag missen tijdens je citytrip in Luik is de beklimming van de Montagne de Bueren. Een uitdaging van zo’n 374 trappen naar boven en daarna, naar beneden. Het is even doorzetten, maar het uitzicht over de stad is echt magnifiek. Reden te meer om daarna lekker te genieten van een extra grote portie Too Good To Go bij de nabijgelegen Brasserie C. De ligging alleen al is prachtig, gelegen in een oud begijnhof met een weelderig groene begroeiing. De stad is amper hoorbaar wanneer je je hier neerploft.

Pittoresk Luik

In de buurt van de charmante straat Hors de Château, vind je een aantal pittoreske steegjes die zeker de moeite waard zijn om in te verdwalen. Aan het einde van de doorgangetjes vind je een klein plein waar het lijkt of de tijd stil is blijven staan. De huizen die je hier ziet boden vroeger onderdak aan de minder bedeelde arbeiders. Tegenwoordig is het een oase van rust in de stad, waar kleurrijke bloemen en groene bomen het straatbeeld vormen. Je vindt hier ook Chez Mamy - de ideale plek dus om een break in te lassen en te genieten van een kopje koffie of een bagel. Hier een maaltijd redden is uiteraard nog beter.

De echte Luikse wafel

Hoeft het niet te hip, maar mag het lekker huiselijk? Als je geluk hebt kan je na een stevige wandeling een heerlijke Luikse wafel redden bij Point Chaud. De ‘Gaufre de Liège’ is zonder twijfel de bekendste lekkernij uit Luik. Deze is anders dan de Brusselse wafel, want hij wordt in de meeste gevallen koud gegeten.

Duurzaam Luik

  • Op zoek naar een duurzaam cadeau of inspiratie voor een huiselijke make-over? Met Restore heeft Luik er meteen twee hippe pop up stores bij waar authenthieke accessoires en unieke interieurobjecten worden verkocht. Stuk voor stuk gemaakt van industrieel of huishoudelijk afval. 
  • Shopper with an attitude? Steun de échte lokale makers en spring binnen bij de designwinkel Wattitude in het hart van Luik. Alle producten zijn ontworpen en/of gecreëerd en/of geproduceerd in Wallonië. Een waar Waals shopwalhalla! 
  • Fiets je liever door de stad? Verken Luik dan met een gehuurde Pro Velo-fiets. Je hebt er de keuze tussen een georganiseerde fietstocht of een solo samengestelde route die jou zullen helpen de stad beter te verkennen.

Meer?

Mag het wat meer zijn? Of wil je de alternatieve toer op? Hieronder vind je nog enkele populaire suggesties die het verkennen waard zijn:

  • Kom even tot rust met een kopje koffie, een klein gebak of een gezellige babbel bij Tea Latte. De eigenaars staan gekend voor hun geweldige gastvrijheid.
  • Maison massin, centraal in het historisch hart van Luik waar je traditionele Luikse wafels kan benuttigen.
  • Ben jij een echte chocoladeliefhebber? Neem dan een kijkje bij Darcis en smelt weg van al het lekkers.
  • Ga langs bij EXKi voor een lekker én gezonde lunch

Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle winkels om je heen!

Download Too Good To Go

Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play