Croque Werchter 2020 x The Messy Chef

12 days ago

Met Croque Werchter 2020 trappen we het begin van de festivalzomer af ... een zomer die er dit jaar een beetje anders uitziet dan normaal. Gelukkig heeft Too Good To Go voor jou de ideale oplossing gevonden. In de vorm van lekkere zero-waste festivalboef!

The Messy Chef

Croque Werchter 2020 start met onze headliner The Messy Chef. Hij heeft een foodtruck, een kersvers kookboek "Lekker abnormaal, abnormaal lekker" én hij staat speciaal voor jullie in zijn keuken om het festivalgevoel tot bij jou te brengen met een creatief zero-waste recept. Kijk even mee naar wat hij speciaal voor jullie heeft bereid ... De ideale festivalboef om in de sfeer te komen en je restjes op te maken. Win-win!  

Croque Werchter's "Smospit" - een croque met humus, kip, basilicum en kaaskorst.

Wat heb je nodig voor 1 Smospit?

  • Overschotje brood in dikke plakken
  • 2 schelletjes kaas
  • Overschotje kip
  • 4 blaadjes basilicum
  • 1 lepel mayonaise
  • 1 doosje kikkererwten
  • ½ teen look (snufje lookpoeder)
  • Olijfolie
  • Klont boter
  • Peper en zout
  • Optioneel: 1 tl tahin of sesampasta
Zo ga je te werk:

  • Snijd 2 dikke plakken van het brood.
  • Giet het vocht van de kikkererwten weg, kruid met peper en zout. Voeg de fijn geperste look toe samen met 1,5 eetlepel olijfolie en de tahin. Plet met een vork tot je een smeuïge hummus hebt. Smeer dit op de onderste plakje brood.
  • Snijd het overschotje kip in fijne plakjes en leg het op de boterham. Leg daarop de basilicum en daarop 1 sneetje kaas.
  • Doe een klont boter in de pan. Smeer de bovenste boterham in met een beetje mayonaise voor een extra krokante korst. Als de boter heet is, leg de croque met de mayonaise kant naar beneden en bak krokant op een middelmatig vuur. Eventueel kan je een deksel op de pan zetten zodat de kaas sneller smelt. Smeer nu de andere helft van het brood in met een beetje mayonaise en draai voorzichtig om.

Leg nu op de reeds gebakken kant nog een sneetje kaas. Als de kaas aan de binnenkant is gesmolten en de buitenkanten zijn krokant, draai je croque dan nog 1 keer om met het schelletje kaas naar beneden. Zo krijg je een heerlijke kaaskorst zoals bijvoorbeeld bij een gegratineerde ovenschotel. Snijd in 2 en serveer!

"Nothing else matters"

Naast dit lekkere receptje, heeft Jelle ons ook toevertrouwd met zijn ultieme festivalhits. Gewoon, om eens lekker uit de bol te gaan. Zet ze op, terwijl je geniet van zijn Smospit en vergeet jouw versie van Croque Werchter 2020 niet te delen!


instagram

facebook

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play