Artisjok in de spotlights voor mei!

Sam Ampoorter

8 months ago

Het afrodisiaca bij uitstek: de artisjok! Heerlijk ... op zo veel manieren. Een enorm gezonde groente en een lekkere toevoeging bij je gerechten, of gewoon als aperitief. Wist je dat je een artisjok supergezond is, vol zit met mineralen, goed voor je lever en dat je hem volledig kan opeten? Mits de juiste bereiding heb je een overvloed aan smaken én je hoeft niets overbodig weg te gooien!

Bereiden

Een artisjok kan je dus helemaal bereiden. Terwijl de artisjokbloem zachtjes aan het koken is, kan je de steel van de artisjok in reepjes snijden. Kies voor olijfolie met zout en azijn, gesmolten boter of een goede kwak mayonaise om de reepjes in te dippen. Verrassend lekker! 

De blaadjes van de artisjok kan je ook op verschillende manieren bereiden. Kook de hele bloem in water met een beetje zout en azijn. Nadien trek je de blaadjes uit en leg je ze op een bakplaat. Steek ze in de oven tot ze knisperig zijn, strooi er wat grof zeezout en olijfolie over en je hebt een heerlijk hapje!

Uiteraard zijn ze klassiek of in een salade ook erg lekker. Probeer het receptje maar uit! 

Verliefd

Wanneer je bij het hart van de artisjok komt, schraap dan de haartjes met een vork weg tot er geen haartje meer overblijft. Het hart is de delicatesse van de artisjok. Smakelijk!


Hoe vind jij deze klassieker het lekkerst? Deel het met ons ...

Instagram

Facebook

Sam Ampoorter

Community Marketing Specialist