Asperge in de spotlights van april

2 months ago

Yes, het aspergeseizoen is weer daar! Wij geven je wat tips mee over hoe je je groene/witte stronkjes lekker kan opeten. Wist je dat asperges vol vitaminen en mineralen zitten, dat ze goed zijn goed voor je nieren, barsten van de vitamine E ... kortom: ze zijn goed voor je hele lijf. En toch wordt er zo'n 40% van het eetbare gedeelte van een asperge weggegooid, zoals het uiteinde en de schil. Heunk?!

Bereiden

Het topje kan je op heel veel wijzen klaarmaken. Besprenkel het met wat olijfolie, laat beetgaar bakken in een pan met wat peper en zout, en klaar! Zo simpel kan het zijn. Je kan dat dan serveren als hapje, of in je risotto als hoofdgerecht bijvoorbeeld.

Je hebt de buitenkant afgepeld? Goed, de schillen kan je bijhouden! Laat ze weken in wat warm water of laten smelten met wat boter: de ideale basis voor een lekkere ... risotto, bijvoorbeeld. Dan, de onderkant van de asperge, wat kan je dààr nu in hemelsnaam mee doen? Wel, we zullen het je vertellen. Snijd ze in dunne ringen en laat ze zachtjes garen. De perfecte toets in je lentesalade! Of in je risotto.

Heb je ineens zin gekregen in een smeuïge risotto met asperges? Dat treft, wij ook. Een lekker receptje vind je hier!

Bewaren

Je kunt asperges 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel witte asperges direct na thuiskomst in een vochtige doek en leg ze in de koelkast. Groene asperges bewaar je het best in een open plastic zak in de koelkast. Wil je de asperges langer bewaren? Vries ze dan in! Schil de asperges, verpak ze in een plastic diepvrieszakje en leg ze in de vriezer. Zo kun je ze 4 tot 6 maanden bewaren. Bij bereiding hoef je ze niet eerst te ontdooien, doe ze direct in een pan met ruim kokend water.

Ps: wist je trouwens dat er mannelijke en vrouwelijke asperges bestaan? De mannelijke zijn lekkerder en worden daarom dus het meest geoogst en opgegeten. Smakelijk!

Wat zijn jouw toprecepten met asperge? Deel ze met ons!

Instagram

Twitter

Facebook

Sam Ampoorter
Community Marketing Specialist

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play