App van de week : Keurmerkenwijzer

a year ago

Wanneer je je wekelijkse inkopen doet kom je ze bewust of onbewust meer dan eens tegen : de keurmerken! Zie jij door het bos de bomen niet meer… Deze handige helpt je de verschillende keurmerken te doorgronden.

De Keurmerkenwijzer geeft informatie over zo'n 250 keurmerken en logo’s die iets zeggen over milieu, dierenwelzijn en/of mens & werk. Ze worden beoordeeld op basis van de informatie die beeldmerken op hun website publiceren hoe streng de eisen van de keurmerken en logo’s zijn en of de controle goed is. Bij beeldmerken op voeding brengen ze ook in kaart of ze transparant zijn in hun informatie en verslaglegging, of er garanties zijn in de hele toeleveringsketen, of ze hun stakeholders betrekken en of ze een proces van continue verbetering van hun standaard hebben.

Eindelijk kom je dus te weten waar het Europees Keurmerk voor Biologisch echt voor staat! 

Keurmerkenwijzer

Kenny Defrijn
Food Waste Warrior

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play