Amsterdam : water, fietsen en verrassingspakketten

a year ago

Vervoer

Als je in Amsterdam bent, zie je al snel het populairste vervoermiddel: de fiets. Er zijn veel plekken waar je fietsen kan huren, maar je moet wel klaar zijn voor avontuur. Fietsers in Amsterdam nemen regels namelijk niet al te serieus, een gezellige chaos is dus gegarandeerd.

Zit je niet zo te wachten op extra adrenaline? Maak dan gebruik van de vele trams, bussen of metro’s. Of neem een van de gratis veerboten vanaf Amsterdam Centraal Station naar de overkant en bekijk Amsterdam Noord. Drink hier een drankje bij de Ceuvel en kijk even rond op het terrein. Dit circulaire kantoorpark bestaat uit vele woonboten. Ook is er een drijvend hotel, mocht je nog een slaapplaats zoeken.

Varen

Als het weer het toelaat, laat je dan rondvaren of huur je eigen bootje. Amsterdam is namelijk het allermooist vanaf het water. Hoe kleiner de boot, hoe gezelliger. Rondvaartmaatschappij Stromma heeft elektrische boten voor een extra duurzaam tochtje.

Musea

Mocht het weer even typisch Nederlands zijn, bezoek dan een van de vele musea. De bekendste van allemaal is het Rijksmuseum. Hier vind je onder andere de beroemde “Nachtwacht”. Van 13 juli tot 1 september 2019 nodigt het museum je uit voor een escape game doen die je door het museum heen leidt.

Shopping

Zin om te shoppen? In de Negen Straatjes vind je vele boetiekjes. Daarnaast zit hier ook een van de filialen van Episode: een populaire vintage winkel.

Mocht je daarna nog zin hebben in meer, bezoek dan de IJ-hallen. Dit is een grote vlooienmarkt waar van alles wordt aangeboden. Check hun website voor de actuele openingstijden.

Eten

Het Nederlandse merk Tony’s Chocolonely strijdt voor een betere cacao industrie en maakt daarbij ook nog eens heel erg lekkere chocolade. In de Beurs van Berlage zit hun Superstore. Hier vind je een wand vol repen chocola in allerlei smaken. Trek aan een van de hendels om een stukje te proeven. Of twee. Of drie. Je kan ook je eigen reep maken. Leuk om om terug mee te nemen naar huis!

Het Vondelpark is een uitstekende plek voor een picknick. Neem een kleedje mee en plof neer in het gras naast half Amsterdam (bij mooi weer zit iedereen graag hier). Er zit in het park ook een theater waar soms gratis optredens zijn.

Een andere goede plek om even te rusten is gewoon ergens aan een willekeurige gracht. Op een mooie dag kan je dan naar alle langsvarende bootjes kijken.

De tips van onze lokale Waste Warriors

  • Pink’s Bakery: in je pakket vind je bijvoorbeeld desembroden zonder toevoegingen, croissants of lekkere taartjes. Ook serveren ze hier echte Italiaanse koffie, mocht je toe zijn aan een caffeïne break.

  • Sushi Time - WTC: voor een heerlijke sushi lunch…
  • Hartog's Volkorenbakkerij: alle broden worden hier gemaakt uit eigen gemaakt volkorenmeel
  • De Drie Graefjes: je redt hier verschillende stukken taart. Ze hebben drie locaties in Amsterdam.

Too Good To Go gebruik je eenvoudig doorheen heel Europa. Open je app en via de locatievoorziening krijg je meteen een selectie van onze lokale partners te zien.

Download Too Good To Go

Nicole van Brummelen

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play