Aardbeien: het fruit van juni

Sam Ampoorter

a year ago

Ze zijn zoet, ze zijn fris, ze zijn zomers, ze staan weer voor de deur: de aardbeien! Dit heerlijke fruit oogst je van juni tot september en is dan ook het lekkerst om op te eten. Ben jij klaar om verrast te worden door dit heerlijke tussendoortje?

Probeer het eens anders

Toegegeven, aardbeien met witte suiker of vanille-ijs: mmm ... Maar wist je dat dit fruit het ook prima doet met smaken die je er niet meteen zou bijzetten? Oké, we weten dat aardbeien en chocolade een match made in heaven zijn ... maar heb je al eens geprobeerd aardbeien in een fruitsalade met wat munt te combineren? Neen? Doen! Als dat niet je ding is: probeer het dan eens met zwarte peper ... spicy! 

Het gerecht is simpel: neem je heerlijk bakje aardbeien uit de frigo, snijd ze in twee en leg ze in een kommetje. Snijd wat verse munt doe ze samen met wat limoensap en zwarte peper bij de aardbeien. Van verrassend gesproken!

Gezond?

Een zoete aardbei maakt ons helemaal ... juist, ja: blij. Gelukkig is dit fruit supergezond! Ze zijn caloriearm, vezelrijk én helpen je tanden te witten! Afgezien van de kleine zaadjes die soms tussen je tanden blijven steken na het eten van een aardbei, helpt het zuur in de aardbei vlekken op je tanden afbleken. Bovendien zitten ze vol antioxidanten, wat dan weer bevorderlijk is voor je afweersysteem. Laat maar komen, die aardbei - bommen! 


Nog aardbei-tips? Deel ze met ons!

instagram

facebook

Sam Ampoorter

Community Marketing Specialist