Duizend-en-een dingen om te ontdekken. Welkom in Barcelona!

a year ago

Barcelona is een van de beste steden om deze zomer te bezoeken. Strand, lekker mediterraans eten en duizend-en-een dingen om te ontdekken. Barcelona biedt daarnaast veel opties om op een duurzame manier van je vakantie te genieten. Too Good To Go is daar natuurlijk een van!

Laten we beginnen met de meest iconische en meest bezochte plaats in de stad: La Sagrada Familia. Het is een verplichte en indrukwekkende halte voor alle toeristen. De wijk Gràcia met zijn straten en pleinen is altijd een goed idee, want dit is de perfecte plek om te zitten en te genieten van het gebied met wat lekkere zoetigheden van Rawmantics de Verdaguer of sandwiches en salades van Crema Café. Als het al lunchtijd is, kun je een verrassingspakket redden bij Les Tres a la Cuina of gevulde pasteitjes bij Criollo.

 

Bezoek zeker ook La Pedrera of Casa Batló. Twee architecturale parels in de Passeig de Gràcia. In de buurt van dit gebied vind je ook Gaudí's spectaculaire Güell park. Als je nog steeds zin hebt om te wandelen, kan je vanaf Tibidabo Mountain een prachtige zonsondergang meemaken terwijl je geniet van geweldig huisgemaakt ijs dat je redt bij Kronos Natural Taste.

Helemaal opgaan in alles wat typisch Barcelona is? Maak een grote wandeling door de historische straten. Starten doe je met ronddwalen in de gotische wijk (Barri Gòtic), misschien onder het genot van een focaccia van Puglia in Tavola of met mediterraanse gerechten van Menja Futur. Zet je wandeling verder met een frisse wandeling op de Rambla de Barcelona. Sluit je wandeling af met een bezoek aan het beroemde Mercado de la Boquería.

Wanneer je nog tijd over hebt mis dan zeker niet de kabelbaan die je naar Montjuïc en Anella Olímpica brengt. Je vindt er de perfecte plek om te genieten van een gezonde maaltijden zoals een klassieke salmorejo die je bijvoorbeeld redt bij Cuvi Sant Gervasi. Eindig in de Born buurt voor een drankje. Ontvlucht de typische hitte door een bezoek aan het prachtige Parque de la Ciutadella of neem een verfrissende duik in de zee aan Barceloneta!

Duurzaam reizen naar Barcelona doe je natuurlijk met de bus of de trein. Het openbare vervoer in de stad is voldoende efficiënt om de verwachtingen van elk type reiziger in te vullen. Een avondje uit op zaterdag is geen probleem, de metro rijdt namelijk heel de nacht. Voorkom tijdens het uitgaan plastic rietjes door er simpelweg geen te vragen of je eigen herbruikbare rietjes mee op stap te nemen.

Probeer ook deze nog :

Het is super eenvoudig om Too Good to Go te gebruiken in een vreemde stad. Download de app, selecteer waar je bent en ontdek alle winkels om je heen!

Download Too Good To Go

Carmen Huidobro
Movement

Download de app

Bij Too Good To Go willen we een einde maken aan voedselverspilling. Dankzij Too Good To Go zijn er al miljoenen maaltijden gered! Houd je van lekker eten? Wil je goede suggesties, ben je nieuwsgierig en zet je je graag in voor een goed doel? Dan is de app ongetwijfeld iets voor jou!

App Store
Google Play